Manifestatie 11, 12 en 13 juli

Beste landgenoot,

Hoe kijkt en luistert een visser en surfer naar de zee? Hoe klinkt de lobby van de olie- en gasindustrie? Wat hebben natuurfilosofie en de iconische viswinkel Simonis elkaar te zeggen? Wat zijn de juridische, ethische en politieke consequenties van representatie van de Noordzee?

Op 11, 12 en 13 juli gaan we vanuit Den Haag en Scheveningen op zoek naar de stemmen van de zee. We vatten het begrip luisteren ruim op: we doen het niet alleen met onze oren, maar met al onze zintuigen en het ons gegunde empathisch vermogen. Zodra we bereid zijn te luisteren, gaan we geluiden, geuren en inzichten van de zee relateren aan menselijke activiteiten en ervaringen.

Zo proberen wij onszelf en andere omwonenden van de Noordzee een voorstelling te laten maken van de vele stemmen van de zee. Wat vertelt het plastic dat aanspoelt ons? Wat is er te leren van alle geuren op en rond de zee? Wat is de politieke stem van de kabeljauw, de warme golfstroom, of de zilte zeelucht?

Het programma vindt plaats op het strand van Scheveningen en op verschillende locaties in Den Haag, zoals in het Mauritshuis, Nutshuis en in Stroom. Met bijdragen van onder meer Carmen Schabracq, Tsead Bruinja, Valerie van Leersum, Stef Veldhuis, Frank Bloem, Ester Heiman, Jesper Buursink, Laura Burgers, Carlijn Kingma, Ruben Jacobs, Marleen Feldbrugge, Arne Hendriks, Madeleine Maatstap, Rik van Santen en vele anderen!

Het overzicht van alle activiteiten vind je in de AGENDA.

Namens het Ambassade-team,
hartelijke en zoetzoute groet,

Anne van Leeuwen
Harpo ‘t Hart
Thijs Middeldorp