Stem voor een Zeewezen! Kinderprogramma in Het HEM

Educatief programma Ambassade van de Noordzee in Het HEM voor kinderen (6-12 jaar) onder leiding van museumeducator Madeleine Maatstap

Locatie: Het HEM

Warmperserij 1 Zaandam

Deelname: gratis

Hoe leeft het zeepaardje het liefst? Waar heeft een kwal behoefte aan? Waar wordt de zeevonk blij van? Kruip in de huid van je favoriete zeewezen en ontdek hoe jouw wereld eruit ziet. Met je eigen paspoort ga je langs bij alle Openbare Noordzeeloketten van de Ambassade van de Noordzee, van het Loket Zeewezens, het Loket Schoon Strand tot het Loket Zeegeluiden.

Hier krijg je verschillende opdrachten waardoor je steeds meer komt te weten over welk zeewezen je bent, hoe je woont, wie je vrienden zijn en hoe jouw toekomst eruit ziet. Met een paspoort vol stempels ga je uiteindelijk als volwaardig deelnemer aan het zeeleven naar huis!

Zwemmen in het Antropoceen| Ambassade van de Noordzee in Het HEM

Stem voor een Zeewezen! is onderdeel van Zwemmen in het Antropoceen op 16 november in Het HEM. In deze tijd van klimaatverandering en zeespiegelstijging bevragen mens en zee elkaar opnieuw. Het Antropoceen vraagt om andere vormen van waarnemen, vertegenwoordiging, taal, wetgeving en actie die passen bij deze nieuwe ecologische realiteit. Hoe kunnen we meer inclusief samenleven met de Noordzee? Hoe zien onze instituten eruit?

Bij de Ambassade van de Noordzee krijgen de dingen, dieren en planten in en rond de Noordzee een stem. In een programma met kunst, geur, geluid, gesprek en ritueel delen we in Het HEM ons onderzoek naar zee-emancipatie.  Met verbeelding gaan we op zoek naar nieuwe vormen van samenleven met niet-mensen als kabeljauwen, zandbanken en plankton. Kom, leer, luister, speel en zoek al zwemmend mee in het Antropoceen!